De ronde van het IJsselmeer

Terwijl de ronde van Frankrijk op zijn laatste beentjes liep hebben mijn vrouwtje en ik de ronde van het IJsselmeer gereden. We zijn vertrokken vanuit Zunderdorp over Alkmaar naar Anna Paulowna om daarna over de Afsluitdijk te fietsen (26km lang!) tot in Franeker. Nadien fietsten we richting Leeuwarden om onze dag te eindigen in Joure, vervolgens een stop gemaakt in Steenwijk. In Steenwijk kregen we te horen dat we zeker over Giethoorn moesten, een prachtig authentiek dorpje waar er gelukkig voor ons maar enkele Chinezen te zien waren… Na dit prachtige dorpje vervolgde onze tocht zich over de stad Kampen. We hadden nooit verwacht zo’n prachtig stadje tegen te komen aan de benedenloop van de IJssel! Onze dag eindigde in Dronten gelegen in Noord Flevoland. De dag nadien reden we op aanraden van onze gastvrouw Lelystad binnen om wat van de sfeer op te snuiven. Daarna ging het richting Oostvaardersplassen, een stuk ingesloten natuurpracht die dankzij de film De Nieuwe Wildernis nogal wat stof deed opwaaien. Onze laatste etappe verliep over Almere , een stad in expansie! Uiteindelijk na 520km kwamen we terug aan in  Zunderdorp waar we onze auto hadden achtergelaten.

Advertenties

One thought on “De ronde van het IJsselmeer

  1. Kuierend fietsen. Holland anders bekeken dan de molens en de kaasmeisjes. Ieder land heeft zo zijn pareltjes.
    Ook dit is vakantie op zijn best zonder kuitenbijters.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s